Tribuna.si

info@tribuna.si
Ljubljana, Slovenija
info@tribuna.si
Ljubljana, Slovenija
logo

ILUSTRATORJI

Zala Reberc je študentka grafičnega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Poleg oblikovanja se v veliki meri posveča ilustraciji in ustvarjanju kratkih stripov, ki jih lahko preberete tu. Njena dela pogosto vključujejo igrivost in humor, preko rabe širokega razpona barv v kombinaciji s črno linijo. Ustvarja za tabornike, prijatelje, natečaje in neznance. V prostem času odhaja na dvotedentske sprehode v hribe. Je velika zagovornica etičnega oblikovanja in izobrazbe vizualnih ustvarjalcev.

Vsa dela >>   

Moje ime je Manca, prihajam iz Ljublane in študiram vizualno umetnost. Kot ilustratorko me navdihujejo besede, ki nas lahko odpeljejo v čarobne svetove, nas naučijo pomembne lekcije in nam prinesejo nov pogled na svet. Ko berem, vedno vizualiziram like, okolja in čustva, ki jih besede vzbudijo. Skozi svoje ustvarjanje poskušam prikazati bistvo avtorja in si prizadevam ustvariti globjo povezavo med pisano besedo in vizualno podobo in poskušam ujeti trenutke, ki oživijo zgodbo ali podkrepijo besedilo in ustvariti podobe, ki pomagajo ljudem, da se povežejo s pisano besedo.

Vsa dela >>   

Sebastijan Šmid, rojen 10.06.2000 v Celju, študira Tekstilno inženirstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. V prostem času se kot freelancer ukvarja z grafičnim oblikovanjem / ilustriranjem in ustvarjanjem interdisciplinarnostne umetnosti. Tako s povezovanjem znanja iz področja 3D oblikovanja, grafike, tekstilstva in informatike zmeraj na novo poskuša postaviti nove meje inovativnosti in usmerjati razvoj v svoje umetnosti. Celoten portfolio je na voljo tukaj.

Vsa dela >>   

Na fakulteti za družbene vede študiram sociologijo, že od nekdaj pa se ukvarjam z umetnostjo, bolj natančno z ilustracijami. Živimo v času, v katerem smo obkroženi z raznoraznimi družbenimi problemi, ki potrebujejo diskusijo, zato mi sociološki študij omogoča njihovo razumevanje, s pomočjo umetnosti pa jih lahko tudi vizualiziram. Preko ilustriranja razvijam svoj umetniški stil, prav tako pa mi to omogoča raziskovanje in iskanje novih inspiracij in muz. Zadnje čase inspiracijo za ustvarjanje najdem predvsem doma, pri svojih mačkah.

Vsa dela >>   

Scroll to Top