Tribuna.si

info@tribuna.si
Ljubljana, Slovenija
info@tribuna.si
Ljubljana, Slovenija
logo

MANCA ŽITNIK

Moje ime je Manca, prihajam iz Ljublane in študiram vizualno umetnost. Kot ilustratorko me navdihujejo besede, ki nas lahko odpeljejo v čarobne svetove, nas naučijo pomembne lekcije in nam prinesejo nov pogled na svet. Ko berem, vedno vizualiziram like, okolja in čustva, ki jih besede vzbudijo. Skozi svoje ustvarjanje poskušam prikazati bistvo avtorja in si prizadevam ustvariti globjo povezavo med pisano besedo in vizualno podobo in poskušam ujeti trenutke, ki oživijo zgodbo ali podkrepijo besedilo in ustvariti podobe, ki pomagajo ljudem, da se povežejo s pisano besedo.

  Dnevi so dolgi jaz pa vedno krajši na obzorju spet žareča krogla zasaja v zemljo  upanje.   Tom Veber   ilustracija: …

20. aprila 1999 se je na srednji šoli Columbine v Koloradu zgodil pokol, v katerem sta Eric Harris in Dylan Klebold ubila …

Svet se je po majskem praznovanju delavstva in zmage nad nacifašizmom ter veličastnega italijanskega triumfa Primoža Rogliča počasi vrnil v ustaljene tirnice. …

V senci naglega vzpona Kitajske se skriva ogromen napredek njenega južnega soseda. Vietnam, ki ima nezavidljivo zgodovino kolonializma in krvavih vojn, navkljub vsem izzivom dosega osupljive rezultate rasti in razvoja. Kako mu to uspeva?

Kako je serija, ki je v resnici o ničemer, ohranila svojo relevantnost in se s svojo edinstvenostjo obdržala med najpopularnejšimi televizijskimi produkti?

Scroll to Top